joi

I found a forum

Luni, 2 ianuarie 2006

Am gasit ieri un forum, autism.ro, pe care am navigat toata ziua...am aflat foarte multe lucruri noi si sunt deocamdata confuza.
Mi-l mai recomandase cineva acum un an dar nu am intrat pentru ca nu aveam acest diagnostic...insa ieri citind descrierile despre alti copii de acolo m-am speriat. Acolo erau descrisi copii care la fel ca noi nu aveau diagnostic de "autism"...copii care aveau majoritatea intirziere pe vorbire si la descriere semanau perfect cu M...afectuosi, care ar vrea sa comunice dar au "modalitati proprii de comunicare" si au simtul vizual aparent mai dezvoltat decit simtul auditiv.
Citind interventiile de pe forum am inteles ca parintele nu trebuie sa se bizuie numai pe "specialisti". Si intr-adevar...daca stau sa ma gindesc, cu ce m-au ajutat specialistii pina acum? Ma gasesc cu copilul intr-o stare mult mai proasta decit acum doi ani cind am apelat prima data la ei. Eu am urmat ceea ce mi-au spus specialistii (sa lucrez si acasa jocuri) dar a fost prea putin. Am mai facut cite ceva din instinct (de exemplu l-am incurajat sa "gateasca" sa "faca curat" cu mine, sa "vorbim la telefon") dar tot suntem departe de a putea sa mergem la o gradinita normala. A trecut de 4 ani si jumatate, are Pampers si nu spune mai nimic...

O sa incep cu testul Portage despre care tot vorbesc parintii de pe forum si o sa rog pe cineva de acolo sa imi dea "manualul aba". Este uluitor ca, pentru prima data dupa doi ani de cautari, am simtit ca nu mai sunt singura - am intilnit oameni care au aceeasi problema cu a mea!

Niciun comentariu: